Чекорење со Бог
personTv2Vie
today26 sep. 2021
languageMacédonien
labelElohim
labelYéhoshoua
labelMarche Chrétienne

Писмото ни претставува повеќе значајни Божји служители, но од нив двајца се
издвојуваат помеѓу другите: Енох и Ное. Спротивно на славните херои како Мојсеј, Самсон
или Давид, тие не се познати дека направиле големи чуда или извршиле големи потфати.
Нивна заедничка точка? Тие чекореа со Бог. 

file_downloadTélécharger